Chlebek bananowy to amerykańskie ciasto przypominające z wyglądu chleb, ale tak naprawdę mające niewiele wspólnego z tradycyjnym chlebem - jest bardziej wilgotne i słodsze. Aby wzmocnić jego smak, często dodaje się do ciasta różnych przypraw, owoców lub orzechów. Wersja przygotowana przez Zdrowo Namieszane oparta jest na samych bezglutenowych mąkach z dodatkiem nasion chia. Idealna przekąska na śniadanie, do pracy czy szkoły.
OPAKOWANIE
400 g
SKŁADNIKI
mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, len mielony*, cynamon*, nasiona chia (1%)*, środek spulchniający (węglan sodu, bezglutenowy proszek do pieczenia* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglan sodu)), sól himalajska
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1127 kJ / 269 kcal
Tłuszcz 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g
Węglowodany 35 g
w tym cukry 12 g
Błonnik 1 g
Białko 5,2 g
Sól 0,77 g
ALERGENY
Brak
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.