Czekolada karmel z solą. Masa kakaowa min. 50%. Odpowiednia dla wegan. Bezglutenowa.
SKŁADNIKI
czekolada 96,4 % (cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, proszek kokosowy*, napój ryżowy w proszku* (ryż*, błonnik OWSIANY bezglutenowy*, olej słonecznikowy*, sól), emulgator: lecytyny (ze słonecznika*), karmel* (cukier*, syrop glukozowy*) 3 %, sól 0,6 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2297 kJ / 551 kcal
Tłuszcz: 35 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24 g
Węglowodany: 51 g
w tym cukry: 42 g
Błonnik: 6,6 g
Białko: 3,8 g
Sól: 0,67 g
Potas: 330 mg (17 % RWS**)
Magnez: 90 mg (24 % RWS**)
Żelazo: 5,5 mg (39 % RWS**)
RWS - referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej
INFORMACJE ALERGENNE
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne i inne orzechy.
UWAGA
Dopuszcza się nieznaczne różnice pomiędzy poszczególnymi partiami wynikające z naturalnego pochodzenia produktu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.