Opis produktu
NOWOŚĆ! Bezglutenowa mieszanka do wypieku Ekstra Babki — wielkanocnej babki piaskowej z dodatkiem mąki kokosowej i migdałowej.
SKŁADNIKI
ksylitol (substancja słodząca), mąka ryżowa biała, mąka kokosowa, maranta trzcinowa, inulina, mąka migdałowa, kamień winny, soda oczyszczona, naturalny aromat waniliowy, sól morska
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Rozgrzej piekarnik do 170 st. C.
2. Dokładnie wysmaruj foremkę na babkę masłem i wysyp mąką bezglutenową.
3. Do miski wbij 5 jajek. Ubij mikserem na puszystą masę (ok. 5 min.)
4. Cienką strużką wlej 200 ml oleju, cały czas miksując.
5. Nie przerywając miksowania, wsyp mieszankę do masy jajecznej. Na tym etapie możesz dodać 1 łyżkę soku z cytryny albo podzielić ciasto na pół i do jednej części dodać 1 łyżkę kakao.
6. Przelej do przygotowanej formy.
7. Piecz 55 min.
8. Wyjmij z piekarnika i zacznij studzić babkę w formie „do góry nogami”. Kiedy forma przestygnie (ale będzie jeszcze ciepła), delikatnie podważ ciasto nożem i wyjmij z foremki.
9. Udekoruj lukrem lub czekoladą. Smacznego!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1803 kJ/ 431 kcal
Tłuszcz: 23 g
w tym kwasy nasycone: 3,3 g
Węglowodany: 49 g
w tym cukry: 2,3 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 26 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: 6,8 g
Sól: 0,72 g
*Wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 5 jajek i 200 ml oleju rzepakowego.
OPAKOWANIE
500 g
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opinie Klientów
Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...