SKŁADNIKI
mąka owsiana, mąka ryżowa, cukier kokosowy, inulina, karob, cynamon, błonnik bambusowy, łuska babki jajowatej, kamień winny, soda oczyszczona, goździki, kardamon, sól kłodawska, imbir.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Dodaj 1 jajko i 200 g masła.
3. Zagnieć ciasto.
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Można je też formować w rękach.
5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180°C.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
wartość energetyczna: 2077 kJ / 498 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 25 g
Błonnik: 7,7 g
Białko: 5,7 g
Sól: 0,73 g
*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 200 g masła.
OPAKOWANIE
600 g
ALERGENY
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.