Wczytuję dane...
O produkcie
Czytaj więcej
Realizacja zamówienia: 24 godziny
Wysyłka od: 12.00 PLN
Producent: C&G
Opis produktu

vEGGs to naturalny, roślinny zamiennik jajek. Stosuj vEGGs tam, gdzie używasz JAJEK do wiązania składników.
vEGGs jest doskonały do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka.
Nie nadaje się na jajecznicę oraz jako zamiennik żółtka.
Z jednego opakowania zrobisz 40 wegejajek.

SKŁADNIKI
mąka z tapioki, skrobia ziemniaczana, łuska babki jajowatej, substancja zagęszczająca: guma guar, inulina (cykoria), barwnik: beta-karoten, czarna sól himalajska.


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 wegejajko: wlej do naczynia 50 ml wody, dodaj łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jako jajko.
1 wegeżółtko: wlej do naczynia 25 ml wody, łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs, łyżeczkę (5 ml) oleju i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jak żółtko.
 
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g suchej mieszanki
Wartość energetyczna: 1264 kJ/301 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 56 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 27 g
Białko: 2,8 g
Sól: 1,9 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

OPAKOWANIE

128 g

Opinie Klientów