Bułka kajzerka z makiem firmy Incola to wyjątkowo miękka, bezglutenowa i bezlaktozowa bułeczka. Bułkę można spożywać bezpośrednio lub po podgrzaniu. Bułka kajzerka to produkt odpowiedni dla wegetarian oraz osób na diecie bezglutenowej. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczów nasyconych.
SKŁADNIKI
woda, skrobia (ziemniaczana, tapiokowa), mąki (ryżowa, kukurydziana), olej słonecznikowy, drożdże, syrop winogronowy, mak, białko kurze (jajka), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny, sól, substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa), cukier, aromat.
OPAKOWANIE
2x60 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać białka
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1198 KJ/284 kcal
Tłuszcz 6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 50,5 g
w tym cukry - 6,1 g
Błonnik - 5,8 g
Białko - 4,4 g
Sól 1,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.