Ekologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny.
SKŁADNIKI
popcorn (ziarno kukurydzy)* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W celu uprażenia ziaren należy rozgrzać w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego "strzelania". Gotowy można polać roztopionym masłem i posolić. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły, zaraz po uprażeniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1531 kJ / 363 kcal
Tłuszcz - 4,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 67 g, w tym cukry - 0,9 g
Białko - 9,4 g
Sól - 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.