Makaron ekologiczny z zielonego groszku marki Bartolini charakteryzuje się wysoką zawartością białka, jest również źródłem tiaminy, fosforu, żelaza i kwasu foliowego.
SKŁADNIKI
mąka z groszku zielonego* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1459 kJ / 345 kcal
Tłuszcz: 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 55 g
w tym cukry: 6,6 g
Błonnik: 9,0 g
Białko: 22 g
Sól: 0,01 g
Żelazo: 5,6 mg (40 %)**
Fosfor: 388 mg (55 %)**
Kwas foliowy: 57,2 ug (29 %)**
Tiamina: 0,6 mg (55 %)**
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 5 - 8 minut w zależności od formy (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA i ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
OPAKOWANIE
250 g