Mąka kokosowa to wysuszony i zmielony miąższ orzecha kokosowego, z którego wcześniej wytłoczono olej. Mąkę kokosową można używać:
- jako składnik do wypieków ciast i ciastek, pieczywa, naleśników, biszkoptów itp
- jako zagęszczacz do zup i sosów, jogurtów, lodów, koktajli mlecznych i owocowych
- jako panierkę, posypkę do potraw i deserów oraz dodatek do musli
- w kuchni azjatyckiej i hinduskiej
SKŁADNIKI
mąka kokosowa odtłuszczona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1363 kJ /330 kcal
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
Węglowodany: 15 g
w tym cukry: 15 g
Błonnik: 40 g
Białko: 16 g
Sól: 0,1 g
OPAKOWANIE
250 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, szczelnie zamknięte.