Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami.
SKŁADNIKI
płatki owsiane bez glutenu 100%*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1561 kJ / 371 kcal
Tłuszcz - 6,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 60 g,
w tym cukry - 0,8 g
Białko - 13 g
Sól - < 0,01 g
OPAKOWANIE
1 kg
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.