Pięć Przemian Mąka owsiana bezglutenowa doskonale nadaje się dla osób będących na diecie bezglutenowej. Mąka owsiana jest idealne do wypieku chlebów mieszanych, ciast, naleśników oraz jako dodatek do pełnoziarnistego chleba. Wzbogaca zarówno ich smak jak i teksturę. Chleby z dodatkiem mąki owsianej mają bardziej miękkie wnętrze i charakteryzują się delikatnym orzechowym posmakiem. Pięć Przemian Mąka owsiana bezglutenowa charakteryzuje się mocnym, owsianym smakiem. Jest bogata w błonnik, żelazo i zdrowe tłuszcze roślinne. Owies to ziarno bogate w błonnik, składnik, który nie ma wartości odżywczej, ale dzięki temu, ze lekko pęcznieje w żołądku, daje poczucie sytości. Najwięcej błonnika i minerałów jest w zewnętrznej części ziaren, dlatego też mąka owsiana razowa jest zdrowsza od klasycznej mąki białej.
SKŁADNIKI
mąka owsiana pełnoziarnista 100%
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1486 kJ / 353 kcal
Tłuszcz 6,1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2g
Węglowodany 67g
w tym cukry 1,2g
Białko 13g
Sól 0g
OPAKOWANIE
500 g