Wczytuję dane...

Kolejne perełki Zdrowo Namieszane

Kolejne perełki Zdrowo Namieszane

Nie tylko na diecie

Mąka ryżowa pełnoziarnista, gryczana, tapioka, skrobia kukurydziana, mąka z amarantusa - to one stanowią bazę mieszanek polskiej marki Zdrowo Namieszane, która szturmem zdobyła polski rynek. Pomysł na firmę zrodził się w kuchni jednej z założycielek. To tam Anna Paprocka tworzyła przepisy na zdrowe, bezglutenowe odpowiedniki tradycyjnych naleśników, gofrów czy ciast. A każdy, kto choć raz - na początku diety bezglutenowej czy z powodów bardziej przyziemnych, takich jak brak "tradycyjnych" składników, próbował przygotować naleśniki bez mąki pszennej czy innej zawierającej gluten, wie doskonale, że nie jest to takie proste.

 

Tak, metodą prób i błędów, opracowane zostały przepisy na mieszanki oparte na najwyższej jakości ekologicznych składnikach. Mieszanki na ciasta, placki, naleśniki i gofry o niskim indeksie glikemicznym i bez zawartości glutenu - dla osób z nietolerancją czy alergią pokarmową, a także chorujących na celiakię (bez śladowych ilości glutenu :). Niski indeks glikemiczny przygotowanych dań sprawia, że są one odpowiednie również dla osób z cukrzycą. Jednak Zdrowo Namieszane, dzięki wysokiej jakości składnikom, to propozycja nie tylko dla osób na dietach eliminacyjnych czy tych ze wskazań zdrowotnych - to po prostu zdrowy, ekologiczny wybór. 

Odpowiednie dla wegan

Naleśniki i gofry Zdrowo Namieszane są niezwykle uniwersalne - można przygotować w wersji na słodko, lub na słono. Słodkie wypieki, takie jak brownie czy ciasto domowe są natomiast słodzone ekologicznym, nierafinowanym cukrem kokosowym. W dodatku wszystkie produkty są odpowiednie dla osób na diecie wegańskiej. Ekologiczne, certyfikowane i bezglutenowe składniki, do tego niski indeks glikemiczny i wegański skład - te produkty niezwykle precyzyjnie trafiają w potrzeby bardzo szerokiego grona osób - świadomych konsumentów i osób borykających się z problemami zdrowotnymi. 

Nowości w ofercie Zdrowo Namieszane

Tym razem Zdrowo Namieszane sięgnęło po białko konopne - porcja składająca się z 4 pancakes, przygotowanych na bazie najnowszej mieszanki, zawiera aż 38 g białka. Druga propozycja to słodkie muffiny bezglutenowe na żelaznej bazie mąk: ryżowej, gryczanej i kukurydzianej z dodatkiem kakao i czekolady. Nowości znajdziecie tutaj.